Facebook

5 recomandări de locații istorice, potrivite pentru organizarea unui eveniment!

organizare eveniment - bucharest by car

Organizarea unui eveniment în București sau în împrejurimi poate fi o provocare pentru oricine!

Chiar dacă Bucharest by Car oferă servicii de transport pentru un eveniment, asta nu înseamnă că nu ne atrag atenția și alte detalii semnificative, precum frumusețea locației alese de organizatori. Ne-am gândit să vă oferim acum 5 exemple de locații istorice, care ne-au atras atenția atât prin aritectură, cât și prin misterul care se ascunde în spatele construcției lor.

 1. Palatul Snagov – este situat pe malul lacului Snagov, la 40km de București. De-a lungul timpului, a devenit un amplu loc de celebrare al ceremoniilor de căsătorie, botez și alte tipuri de evenimente, publice sau private. Palatul Snagov a fost construit în anii ’30 de către Prințul Nicolae, fratele mai mic al lui Carol al II-lea și extins foarte mult în anii ’80 de familia Ceaușescu.
  Palatul Snagov - sursă foto: palatulsnagovoficial.ro
  Palatul Snagov – sursă foto: palatulsnagovoficial.ro – 5 recomandări de locații istorice, potrivite pentru organizarea unui eveniment!
 2. Domeniul Stirbey – istoria familiei Stirbey se împletește cu acest loc în prima jumătate a secolului al XIX-lea, când documentele îl menționează pe marele vornic Barbu Stirbey ca deținător al satului Buftea de Jos, în anul 1831.
  Domeniul Stirbey Buftea - domeniulstirbey.ro
  Domeniul Stirbey Buftea – sursă foto: domeniulstirbey.ro – 5 recomandări de locații istorice, potrivite pentru organizarea unui eveniment!
 3.  Palatul Mogoșoaia – complexul monumental istoric, cultural, turistic şi de agrement de la Mogoşoaia reprezintă unul dintre cele mai căutate şi atractive locuri datorită valorosului patrimoniu arhitectural situat într-un cadru natural pitoresc în imediata apropiere a Municipiului Bucureşti.
  Palatul Mogoșoaia - sursă foto: pagina de facebook @PalatulMogosoaia
  Palatul Mogoșoaia – sursă foto: pagina de facebook @PalatulMogosoaia – 5 recomandări de locații istorice, potrivite pentru organizarea unui eveniment!
 4. Palatul Bragadiru – a fost realizat după planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl, în anul 1894. Este o construcție impresionantă, atât prin mărime, cât și prin arhitectură și decorațiuni, cu o atenție deosebită data detaliilor. Grădina de vară și terasa completează armonios această clădire.
  Palatul Bragadiru - sursă foto: palatulbragadiru.ro
  Palatul Bragadiru – sursă foto: palatulbragadiru.ro – 5 recomandări de locații istorice, potrivite pentru organizarea unui eveniment!
 5. Palatul Ghica Tei – situat în inima Capitalei, cu valoare de monument istoric de arhitectură, cu un trecut tumultuos, reprezentând o mărturie vie a tradiției și a culturii românești, Palatul Ghica Tei vă oferă posibilitatea de a călători în timp și de a simți emoțiile petrecerilor unei epoci de mult apuse.
  Palatul Ghica Tei - sursă foto: palatulghicatei.ro
  Palatul Ghica Tei – sursă foto: palatulghicatei.ro – 5 recomandări de locații istorice, potrivite pentru organizarea unui eveniment!

Dacă sunteți curioși, puteți citi și: TOP 15 locuri din România pentru vacanța de primăvară

Emil Alexe

Leave Comment