Facebook

Ce spune un newyorkez ajuns prima dată în București

București

Nu este nici o noutate în faptul că atât țara noastră, cât și capitala, București, sunt vizitate tot mai mult de către străini care apreciază frumusețile naturale, obiectivele turistice, stațiunile, hotelurile sau viața de noapte. Doar în ultimii 5 ani, numărul celor care vizitează capitala noastră s-a dublat, iar specialiștii din domeniu sunt de părere că acesta este doar începutul.

Louis este un blogger din New York pasionat de călătorii. El călătorește pe întreg globul către destinații unde poate avea acces la internet și scrie pe blogul său despre experiențele sale unice din timpul excursiilor. Bucureștiul nu era printre destinațiile sale cunoscute, astfel că așteptările nu erau foarte ridicate.

„Prima impresie despre oraș a fost că este foarte frumos, mult mai frumos decât credeam. Sincer, credeam că va fi mai neîngrijit, cu imobile nereparate, dar e foarte frumos de fapt. Am fost plăcut surprins. Sper să revenim curând și să aflăm mai multe despre oraș”, spune Louis.

Anul trecut, nici mai mult, nici mai puțin de jumătate din numărul turiștilor străini au avut ca destinație capitala României, București, adică 1.100.000 de persoane, obiectivul principal fiind centrul istoric al capitalei. Centrul Vechi din București și atracțiile pe care această zonă din Capitală le oferă turiștilor români și străini sunt chiar promovate într-un editorial publicat în secțiunea “Travel” de pe site-ul grupului britanic BBC. În prezent, turiștii au multe motive pentru a rămâne mai multe zile în București, spune un jurnalist britanic, lăudând eforturile depuse de autoritățile române pentru a restaura centrul istoric al Capitalei, prin amenajarea unui “cartier pietonal încântător, în care există suficient de multe distracții care să te țină ocupat în timpul zilei și suficient de multe baruri și cluburi pentru a te ține treaz întreaga noapte”.

Sunt însă și alte locuri pe care turiștii le pot descoperi în Capitală. În ajutorul lor vin voluntarii. Bogdan Săvulescu, ghid: „Sunt diverse tururi, de la Communist Tours la Jewish Tours, Hidden Parts of Bucharest Tours, este un tur care merge chiar și în zone din periferia Bucureștiului”.

Sursa: DIGI 24

Emil Alexe

Leave Comment