Facebook

TOP 15 locuri din România pentru vacanța de primăvară

top

TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă

Primăvara este printre cele mai prielnice momente pentru a descoperi frumusețile țării. După perioada de iarnă, întotdeauna apar noutăți, natura se regenerează, înflorește și se umple de viață și culoare, iar temperaturile sunt în limitele confortului termic, perfecte pentru plimbări și excursii la orice oră din zi, fără a avea grija soarelui prea puternic. Multitudinea de peisaje, destinații și atracții turistice depășește ceea ce s-ar putea scrie într-un astfel de articol, însă am selectat pentru tine 15 locuri din România care merită vizitate:

1. Cheile Băniței – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Aflate pe Valea Jiului, relieful deosebit al acestora s-a format în urma prăbușirii unei peșteri. Astfel a fost format canionul ce poate fi străbătut la picior sau chiar escaladat. În aceeași zonă pot fi vizitate cetatea dacică cu același nume sau Peștera Bolii.

Cheile Baniței - sursa foto: cartitaplimbareata.ro
Cheile Băniței – sursa foto: cartitaplimbareata.ro

2. Grădina Botanică din Iași – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Este alegerea perfectă pentru acest sezon. Cu o suprafață de 100 de hectare, parcul acoperă o gamă impresionante de specii de plante, până la cele tropicale sau subtropicale.

Grădina Botanică Iași - sursă foto: uaic.ro
Grădina Botanică Iași – sursă foto: uaic.ro

3. Vulcanii Noroioși – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Printre cele mai neobișnuite peisaje europene, Vulcanii Noroioși au apărut ca urmare a suprapunerii întâmplătoare a unor zăcăminte de gaze naturale cu pânzele de apă freatică.

Vulcanii noroioși - sursă foto: casacutei.ro
Vulcanii noroioși – sursă foto: casacutei.ro

4. Delta Neajlovului – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Aflată la doar 41 de kilometri de București, Delta Neajlovului este o atracție turistică pentru doritorii de ieșiri în natură. Face parte din Parcul Comana, aflat în județul Giurgiu și se întinde pe o suprafață extrem de mare: 1000 de hectare! Cei care decid să viziteze zona aceasta superbă pot admira în voie peste 140 de specii de păsări și alte zeci de specii de pești și mamifere.

Delta Neajlovului - sursă foto: newblackbook.com
Delta Neajlovului – sursă foto: newblackbook.com

5. Poiana Narciselor – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Acest loc mirific se află într-o poiană micuță, din Dumbrava Vadului, la aproximativ 30 de kilometri de Brașov. În luna mai, în această zonă, înfloresc sute de narcise care umplu aerul cu parfumul lor, bucurându-i pe vizitatori.

Poiana Narciselor - sursă foto: ampress.ro
Poiana Narciselor – sursă foto: ampress.ro

6. Satul Viscri – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Micuța localitate din inima Transilvaniei a devenit cunoscută pe plan internațional după ce a fost vizitată de mai multe ori chiar de către Prințul Charles al Marii Britanii, însă zona merită să fie vizitată pentru mult mai multe motive. Unul dintre punctele de mare interes pentru turiști este reprezentat de Biserica fortificată din Viscri, care a fost construită în secolul XIII.

Biserica fortificată din Viscri - sursa foto; lataifas.ro
Biserica fortificată din Viscri – sursa foto; lataifas.ro

7. Cetatea Enisala – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
A fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea și la începutul secolului al XIV-lea și ulterior inclusă în sistemul defensiv al Țării Românești, iar mai apoi fiind transformată în garnizoană a Imperiului Otoman. Abandonată de către turci, cetatea s-a ruinat în următoarele veacuri, dar este singura cetate medievală care a supraviețuit confruntărilor armate ruso-turce desfășurate pe teritoriul Dobrogei.

Cetatea Enisala - sursă foto: commons.wikimedia.org
Cetatea Enisala – sursă foto: commons.wikimedia.org

8. Cascada Cailor – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Una dintre cele mai frumoase zone din țara noastră, extrem de apreciată de turiști. Este cea mai mare cascadă din România, aflată în apropiere de stațiunea Borșa, din județul Brașov. 

Cascada Cailor - sursă foto: cunoastelumea.ro
Cascada Cailor – sursă foto: cunoastelumea.ro

9. Insula Ovidiu – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Este unicul obiectiv turistic din România care se află pe o insulă naturală, din interiorul Lacului Siutghiol. Se spune că în anul 8 e.n. poetul Ovidius Publius a fost exilat de împăratul Augustus pe această bucată de pământ.

Insula Ovidiu - sursă foto: http://traveleurope.ro
Insula Ovidiu – sursă foto: http://traveleurope.ro

10. Cetatea Tricule – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Aflată în județul Mehedinți a fost inclusă în topul celor mai spectaculoase edificii scufundate din lume. Cetatea este parţial scufundată sub apele fluviului şi reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cazanele Dunării.

Cetatea Tricule - sursă foto: pressalert.ro
Cetatea Tricule – sursă foto: pressalert.ro

11. Castrul roman Porolissum – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Aflat la 10 kilometri de orașul Zalău, Porolissum se mândrește nu doar cu un castru roman, ci și cu un important centru preistoric și dacic.  Acest sit arheologic este unul dintre cele mai bine păstrate din țară, fiind o zonă superbă de vizitat pentru pasionații de istorie.

Castrul roman Porolissum - sursă foto: turistderomania.ro
Castrul roman Porolissum – sursă foto: turistderomania.ro

12. Rezervația Pietrosu Rodnei – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Zona desprinsă parcă din povești se află în inima Maramureșului, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din România. Cuprinde patru circuri glaciare și mai multe lacuri glaciare, iar flora și fauna sunt unele cu adevărat deosebite.

13. Delta Dunării – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Primăvara este anotimpul perfect pentru vizitarea Deltei Dunării: copacii și nuferii înfloresc, încep să crească stuful și papura, iar peste 2000 de specii de păsări migrează spre Deltă.

Delta Dunării - sursă foto: greatnews.ro
Delta Dunării – sursă foto: greatnews.ro

14. Grădina Zmeilor – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Aflată la doar 10 kilometri de orașul Jibou, în județul Sălaj, această rezervație naturală reprezintă una dintre cele mai fascinante panorame din România. Grupul de stânci înalte, cu forme bizare, au atras atenția vizitatorilor de sute de ani, inspirând crearea a zeci de legende.

Grădina Zmeilor - sursă foto: dianatampu.ro
Grădina Zmeilor – sursă foto: dianatampu.ro

15.  Valea Vaserului – TOP 15 locuri din România de vizitat în această perioadă
Aflată în zona Maramureșului, această vale nu are ca punct de atracție doar peisajele care îți taie răsuflarea, ci și plimbarea cu faimoasa “Mocăniță”. Aici se găsește ultima cale ferată forestieră funcțională din țară, iar amenajarea acesteia a început în anul 1932.

Valea Vaserului - sursă foto; puidemorosan.blogspot.ro
Valea Vaserului – sursă foto; puidemorosan.blogspot.ro

Emil Alexe

Leave Comment